Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Imposante art-deco-getinte villa, toegang gemarkeerd door bakstenen hekpijlers. Volume van rode baksteen getypeerd door in- en uitspringende muurvlakken, de erkers, het balkon met buisleuning en de bekronende bolornamenten. Hoek gemarkeerd door toren onder afgerond tentdak.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

Het domein van de villa werd ingrijpend aangepakt en heraangelegd. De bakstenen hekpijlers zijn niet langer aanwezig. In de tuin werden grootschalige nieuwbouw appartementsgebouwen gerealiseerd. De villa zelf bleef bewaard en werd gerenoveerd.