't Hoeveke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Hoeveke

Beschrijving

Verzorgd winkelhuis in eclectische baksteenarchitectuur, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1875. Rijwoning van twee traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met trapgevel boven het linker poortrisaliet en houten dakkapel rechts. Kleurrijk parement van oranjerode baksteen met verwerking van gesinterde baksteen voor plint, speklagen, ontlastingsboogjes en waterlijsten en de baksteenfries onder de daklijst. Sierankers op de hoekpilasters en in de topgevel. Rechter travee met deur en winkelraam, linker travee met getoogde poort met bewaard schrijnwerk. Gekoppelde rondboogvenstertjes en oculus in de trapgevel.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen