erfgoedobject

't Hoeveke

bouwkundig element
ID: 81793   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81793

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Hoeveke
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Verzorgd winkelhuis in eclectische baksteenarchitectuur, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1875. Rijwoning van twee traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met trapgevel boven het linker poortrisaliet en houten dakkapel rechts. Kleurrijk parement van oranjerode baksteen met verwerking van gesinterde baksteen voor plint, speklagen, ontlastingsboogjes en waterlijsten en de baksteenfries onder de daklijst. Sierankers op de hoekpilasters en in de topgevel. Rechter travee met deur en winkelraam, linker travee met getoogde poort met bewaard schrijnwerk. Gekoppelde rondboogvenstertjes en oculus in de trapgevel.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: 't Hoeveke [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81793 (Geraadpleegd op 15-08-2020)