Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), oudere kern. Beschilderde bakstenen lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Consoliderende restauratie van 1999-2001: terugbrengen van voor- en achtergevel naar 19de-eeuwse toestand. Eenvoudige rechthoekige openingen op lekdrempels; mezzaninovensters voor de helft blind (zie dakhelling). Houten kroonlijst op klossen. Recent smeedijzeren uithangbord met opschrift "'T LAMMETJE". De achtergevel is een verankerde en beschilderde bakstenen trapgevel (4 treden + topstuk) met spitsbogig zoldervenster met afgeschuinde dagkanten. Lage aanbouw onder afgesnuit zadel- dak op bepleisterde plint; tudorboogdeur.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 3578/1999.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia