Ambachtshuis van de korendragers

Beschrijving

Voormalig ambachtshuis van de korendragers, zie gevelstenen door M. D'Hondt (eerste kwart van de 20ste eeuw). Diephuis van twee/één travee/ën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gerestaureerd in 1892. Verankerde, bakstenen trapgevel (6 treden + topstuk), gebouwd in plaats van houten gevel, op een barokgetinte cartouche van natuursteen gedateerd "1637". Gebruik van natuursteen voor de meeste vernieuwde elementen als drielicht op begane grond en deuromlijsting met bovenlicht, het bolkozijn van de tweede bouwlaag en voor de gevelstenen en onderdorpel van het rondbogig zoldervenster in geblokte omlijsting. IJzeren arm met potje, dragende figuur en opschrift "DE KOGGE", naam van het huidige restaurant.

• VANDEWALLE A., De Braamberg: in het teken van koren en vis, in Brugge die scone, 1990, nummer 3, p. 7.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia