In zijn huidige vorm, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat). Gedateerd op nieuwe gevelstenen, op de bovenverdieping "ANNO/ 1528" en op de begane grond "GEBOUWD IN / 1627 / HERSTELD IN / 1893". In 1846, toevoegen van kantelen, dakvenster en verlagen van twee linker vensters tot niveau van rechter "Kunstige Herstelling" van 1893 onder meer linker benedenvensters voorzien van kruiskozijnen en toevoegen van een bas-reliëf met Heilige Maagd omkranst door opschrift "MOEDER VAN SMERTEN". Consoliderende restauratie in 1999-2000 naar ontwerp van architect B. Delaey (Brugge) onder meer reinigen van het parement en vervangen van het schrijnwerk. Verankerde, nu gekanteelde lijstgevel gecombineeerd met trapgevel boven de drie middentraveeën (6 treden + verhoogd topstuk met smeedijzeren windvaan). Baksteenbouw met gebruik van natuursteen, voor de plint, vernieuwde kruis- en bolkozijnen, aanzet- en gevelstenen. Op geblokte rondbogen uitkragende bovenbouw, geritmeerd door Brugse travee, type I en III; maaswerk in boogvelden en op borstweringen. Twee kleine, houten dakkapellen. Hoge schoorsteenschachten op rechthoekige basis boven beide zijgevels.
Interieur. Naar verluidt salons met aankleding uit de 18de eeuw en de eerste helft van de 19de eeuw; 18de-eeuwse trap. Op de bovenverdieping, kamer met lambrisering en schouw in Lodewijk XIV-stijl met in de fries portretten van Brugse bisschoppen uit de eerste helft van de 18de eeuw.
Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 90/1846, nummer 76/1893.
Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 26 maart 1999.
DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 37.
Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Zuid, Brussel - Turnhout. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)