Burgerhuis De Braemberg

Beschrijving

Zogenaamd "DE BRAEMBERG", zie vernieuwde gevelsteen. Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde trapgevel van gele baksteen (10 treden + overhoeks topstuk) van 1720 in plaats van houten gevel op aangepaste begane grond afgelijnd door een puilijst van arduin. "Kunstige Herstelling" van 1981-1982: vernieuwen witstenen gevelsteen door de Brugse beeldhouwer J. Franck en herstellen van de geveltop. Rechthoekige bovenvensters met kwartholle dagkanten, strek, lekdrempel en geblokte ontlastingsboog. Geveltop voorzien van twee boven elkaar aangebrachte middenvensters, de onderste met afgeschuinde dagkanten en geflankeerd door ronde oculi in geprofileerde omlijsting met druiplijst. Hijsbalkgat onder druiplijst.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1608/1981.