In zijn huidige vorm, samenstel van twee diephuizen van respectievelijk vier en drie traveeën en twee en een halve bouwlaag. Op kaart van Marcus Gerards (1562) twee diephuizen met tuitgevel. Vervanging en verstening van een houten gevel, vermoedelijk van 1680. Het huidige volume met vlakke voorgevel resulteert voornamelijk van de verbouwing in 1840 van een dubbelhuis van zes traveeën - de twee rechter onderkelderd - en twee bouwlagen met een lijstgevel voorzien van een getrapt dakvenster en van de toevoeging van de lagere derde bouwlaag. In 1914, aanbrengen van de afgeschuinde deurtravee en benedenvensters in de zijgevel. Begane grond van nummer 36 bewaart drieledige, neoclassicistische, houten pui met geaccentueerde kroonlijst op consoles en deur op twee treden. Begane grond van nummer 38: twee rechthoekige openingen onder geblokte ontlastingsbogen. Afgeschuinde hoektravee, bekroond door nis, geflankeerd door twee zuilen en onder schelpmotief met engelenhoofd, waarin 17de-eeuws beeld van Maria met Kind; rechts smeedijzeren lantaarn uit de 19de eeuw(?). Zijgevel, lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen waarvan tweede bouwlaag uitkraagt op drie geblokte segmentbogen op consoles. Rechthoekige muuropeningen, aangepast op de tweede bouwlaag doch resterende deels afgeschuinde dagkanten, geblokte ontlastingsbogen en speklagen ter hoogte van de vroegere boven-, tussen- en onderdorpels.
Interieur. Nummer 36 onderkelderd door middel van tongewelf, haaks op de straat. Moer- en kinderbalken. Bewaard schaar- en nokgebinte uit de 17de eeuw.
Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 20/1840, nummer 10/1914.
DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 38.
Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Zuid, Brussel - Turnhout. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)