Hier In De Draecke

Beschrijving

Zogenaamd "HIER IN DE DRAECKE", zie gevelsteen boven de deur. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de eeuw. Trapgevel (9 treden + topstuk + ijzeren windvaan), met dubbelhuisopstand geritmeerd door Brugse travee, type III, resultaat van een verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1898 naar ontwerp van architect C. De Wulf (Brugge), die voortging op de resterende elementen en ze vervolledigde in neogotische stijl. Verankerde baksteenbouw met kenmerkend gebruik van Euvillesteen voor sokkel, kruis- en bolkozijnen, drielichten en gevelsteen. Op begane grond, uitgewerkte drielichten met rijk maaswerk in boogvelden; tudorboogdeur met bovenlicht. Hoge schoorsteenschacht.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 64/1898.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia