• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Eekhoutpoort. Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw, zie balken en gebinte. "Kunstige Herstelling" van 1987 onder meer huidige kleurstelling. Verankerde en bakstenen trapgevel (5 treden + topstuk), in ossenbloed kleur beschilderd met contrasterend wit voor imitatiehoekkettingen, hoek- en negbloken, speklagen ter hoogte van de dorpels van de vroegere kruiskozijnen, en aanzet- en sluitstenen van de (deels) geblokte ontlastingsbogen die typisch zijn voor de regionale barokke privé-architectuur. Begane grond met tweeledige pui op arduinen plint, vermoedelijk aangepast in de loop van het eerste en tweede kwart van de 20ste eeuw, en ter vervanging van drieledige indeling, zie drie, deels geblokte ontlastingsbogen. Aangepaste, rechthoekige bovenvensters met strek op doorgetrokken lekdrempels. Rechthoekig zoldervenster in geblokte rondboogomlijsting met lekdrempel en leeuwenkop in de sluitsteen. De achtergevel is een bepleisterde, verankerde tuitgevel.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, 1980.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 68.