Burgerhuis De viersprong

Beschrijving

Zogenaamd "De viersprong". Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), aansluitend bij enkele haakse daken; oudere kern. Gebouwd ter vervanging van een lijstgevel met getrapte middentop, bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1851 die stilistisch nog aansluit bij het sobere laatclassicisme. Begane grond geleed door middel van imitatievoegen. Licht getoogde deur en vensters op arduinen lekdrempels: bewaard 19de-eeuws houtwerk. Aflijnende, houten kroonlijst op modillons.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 16/1851.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia