Katholieke Volksbibliotheek

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder leien zadeldak, gebouwd in 1904 naar ontwerp van de architect Louis Ernest Charels (Brugge) als Katholieke Volksbibliotheek - zie gevelsteen met opschrift "EEN GOEDE BOEK / EEN TROUWE VRIEND" - ter vervanging van woonhuis gedateerd "1602". Neobarokke, verankerde bakstenen lijstgevel met getrapt dakvenster (7 treden + topstuk) boven de rechter travee.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 202/1904.
  • Provinciaal Archief West-Vlaanderen, Archief Architectenbureau Charels, Charels en Hamel, BE PAWV A/K./1154.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia