Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), vermoedelijk met 18de-eeuwse kern. In 1926, vrij grondige restauratie naar ontwerp van ir.-architectenbureau E.E. Warris (Brugge) onder meer wijzigen binnenverdeling, verwijderen imitatienegblokken en doorgetrokken lekdrempels. In 1928, restauratie naar ontwerp van architect M. Vermeersch (Brugge) onder meer aanbrengen van ontlastingsbogen boven de deur en het rechter venster en boven de zijvensters op de bovenverdieping; ook toevoegen van een houten kroonlijst op klossen. Verankerde, bakstenen lijstgevel met middentrapgevel (6 treden + topstuk); gecementeerde plint. Deur op twee treden. Rechthoekige openingen onder strek en geblokte ontlastingsbogen met neobarokke maskerkop en op bovenverdieping met afgeschuinde dagkanten. Zoldervenster opgevat als bolkozijn. Sporen van vroegere vlechtingen in de zijgevel.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 604/1926, nr. 748/1928.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing, Fiche, 1985.