Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Diephuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1994-1997 naar ontwerp van architect H. Davans (Brugge). Verankerde en geelbeschilderde, bakstenen lijstgevels, allicht als verbouwing van een vroegere topgevel. Nummer 21 met op rondboogfries en natuurstenen consoles overkragende bovenbouw in licht risaliet. Voorts rechthoekige vensters onder vernieuwde geblokte ontlastingsbogen, bij nummer 21 met afgeschuinde dagkanten. Ramen met kleine roedeverdelingen. Rondbogige zolderopeningen, bij nummer 21 voorzien van geblokte ontlastingsbogen. Nummer 23 met winkelpui van 1924 met typische, kleine roedeverdeling in de beglaasde deur en de bovenlichten.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 17 juni 1994.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 155.