Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, opgetrokken in 1865 als "rijtuigmagazijn met woonhuis" met centrale poort, ter vervanging van een breedhuis met centrale trapgevel. Typische donkere baksteenbouw verrijkt met sierankers en metselmotieven. Twee middentraveeën uitgewerkt als risaliet en voorzien van getrapt dakvenster met pinakelbekroning; zijtraveeën afgelijnd door een uitgewerkte baksteenfries. Segmentboogvensters in vlakke, licht uitstekende omlijsting met natuurstenen sluitsteen en paneelwerk. Deels verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 89/1865.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia