Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Winkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect G. Van der Beke in plaats van soort poortgebouw onder driehoekig fronton dat vermoedelijk hoorde bij het aanpalende herenhuis (nummers 52-54). Parement van oranje baksteen op aangepaste arduinen onderbouw met pui. Gevelindeling als variante op een 18de-eeuws patroon: registervormende vensters in licht uitspringende omlijstingen met doorlopende lateien en dunne lekdrempels, bepleisterd entablement versierd met lauwerkransen en festoenen en drieledige dakkapel, opgevat als Venetiaans venster; ramen met kleine roedeverdeling.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1129/1935.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia