Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Op de straathoek gelegen semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekige binnenplaats. Toegang tussen hekpijlers naast het woonhuis. Dubbelhuis van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Verhoogde begane grond. Gecementeerde lijstgevel voorzien van schijnvoegen en begroend met wingerd. Vijf stoeptreden. Beluikte steekboogvensters in vlakke gecementeerde omlijstingen met arduinen lekdrempels. Steekboogdeur met bovenlicht in een vlakke omlijsting van arduin. Onbelangrijke dienstgebouwen.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle

De hekpijlers zijn weg en op de locatie van de voormalige toegang staat een nieuw bijgebouw.