Boerenwoning van voormalige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning van voormalige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Op de straathoek gelegen semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekige binnenplaats. Toegang tussen hekpijlers naast het woonhuis. Dubbelhuis van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Verhoogde begane grond. Gecementeerde lijstgevel voorzien van schijnvoegen en begroend met wingerd. Vijf stoeptreden. Beluikte steekboogvensters in vlakke gecementeerde omlijstingen met arduinen lekdrempels. Steekboogdeur met bovenlicht in een vlakke omlijsting van arduin. Onbelangrijke dienstgebouwen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

De schuur en bijgebouwen werden gesloopt.