• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van het dubbelhuistype; vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak + links lagere aanbouw met poort, uit de 18de eeuw. Van circa het eerste kwart van de 19de eeuw tot 1903, deel van zondagsschool de "Area", opgetrokken door pastoor de Schietere de Caprycke en zich uitstrekkend tot nummer 37, zie Poppkaart (1865). In de loop van de jaren 1960 werd het interieur grotendeels vernieuwd.

Gecementeerde lijstgevel, in 1843 verhoogd met twee bouwlagen. Arduinen plint waarop een 18de-eeuws steenhouwermerk te identificeren met P.C. Trigalet (1706-1767, Arquennes). Geprofileerde Lodewijk XV-schouderboogdeur met rocaillesluitsteen en druiplijst van circa de tweede helft van de 18de eeuw; vernieuwde deur maar origineel bovenlicht met waaiervormige roedeverdeling. Rechthoekige vensters in vlakke, licht uitspringende omlijstingen, op begane grond met rocaillegetinte sluitstenen. Bijgebouwen aan koerzijde onder meer één door jaarankers gedateerd "1923".

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 244.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia