Samenstel van stadswoningen

Beschrijving

Nummer 1 en links ervan. Samenstel van twee lage huisjes van telkens twee traveeën onder gemansardeerde zadeldaken, opgetrokken volgens spiegelbeeld. Boven deur bekroond door dakvenster met punt- of trapgevel (nummer 1). Het pand links van nummer 1 bewaart rechthoekig venster en rondboogdeur, telkens met afgeschuinde dagkanten, en rechthoekige zolderopening in rondboognis; gevel van nummer 1 is in de loop van de 20ste eeuw herbouwd.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18NB Zuid, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje