Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vier stadswoningen

Beschrijving

Vier breedhuizen van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (mechanische of Vlaamse pannen). Neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevels; horizontaliserend effect geaccentueerd door de Franse voegen van de begane gronden, de doorgetrokken lekdrempels, de waterlijst, de entablementen met behouden paneelversieringen bij nummer 80 en nummer 82 en de geprofileerde, houten kroonlijst. Rechthoekige bovenvensters in typerende, geriemde omlijstingen met sluitstenen. Later aangepaste begane grond bij nummers 76 en 78. Grosso modo behouden neoclassicistisch getinte dakvensters met onder meer driehoekig fronton bij nummers 76, 78 en 82.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia