Beschrijving

Schuin ingeplante semi-gesloten hoeve van bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een met kasseien en bakstenen geplaveide binnenplaats met vaalt. Overluifelde inrijpoort (heden dicht). Huidige toegang via een hek. Eénlaags woonhuis van zeven traveeën uit midden 19de eeuw. Gecementeerde plint. Rechthoekige vensters onder arduinen lateien, rollaag van gesinterde bakstenen, arduinen onderdorpels en duimen. Rechthoekige deur onder arduinen latei. Achtergevel vertoont zes traveeën. Beluikte en betraliede vierkante houten kozijntjes. Rechthoekige deur onder arduinen latei en rollaag. Rechter zijgevel bewaart aandak en vlechtingen, linker zijgevel is vernieuwd. Haakse stal van acht ongelijke trav. Linker zijgevel met aandak en vlechtingen. Stal tegenover woonhuis, met drie ongelijke traveeën en twee poorttraveeën. Alleenstaande schuur heden verbouwd tot woning (nummer 97).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle