Ensemble van stadswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk vier enkelhuizen, grosso modo volgens repetitief schema; telkens twee traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nummer 135-137) of gewoon zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw (?) en later verbouwd onder meer nummer 135 met vernieuwd dakvenster. Verankerde en beschilderde, bakstenen lijstgevels op bepleisterde plint. Rechthoekige openingen. Nummer 139 bewaart nog kleine tuitgevel met zoldervenstertje opgenomen in de korfboognis met afgeschuinde dagkanten. Hoge schoorsteenschachten met gekoppelde, afgeronde rookmonden.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 275.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia