Beschrijving

Onderkelderd dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) uit het derde kwart van de 18de eeuw ter vervanging van gotische puntgevel van twee bouwlagen, zie vermeld anoniem schilderij uit het Begijnhof. Oudere kern doch slechts heel beperkt zichtbaar. Classicistische, beschilderde lijstgevel met parement van arduin getypeerd door middenrisaliet, gekorniste kordons en sierlijk afgeronde dakkapel boven de eveneens gekorniste kroonlijst. Kelderluik in de linker travee en keldergat in de rechter travee. Licht verhoogde begane grond geordonneerd door een rondboogarcade op pilasters met ingeschreven vensters in de zijtravee en centrale deur op drie treden, opgenomen in een vlakke omlijsting met rocaillesluitsteen. Licht getoogde bovenvensters. Centraal balkon van arduin op uitgewerkte consoles afgesloten door een ijzeren hek; bronzen beeld van visser met grote vis aan haak als hedendaagse illustratie van de restaurantnaam.

Aan het Huidenvettersplein: verhoogde achterbouw van drie traveeën en één bouwlaag, deels onder afgesnuit mansardedak (Vlaamse pannen). Verankerde, bakstenen lijstgevel met ingang op vijf treden. Keldertrap onder luifel.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 139 en 405.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia