Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit 16de-17de eeuw. In 2001, restauratie van interieur onder leiding van de Technische Dienst van de Stad Brugge. Verankerde en beschilderde, bakstenen tuitgevel met vlechtingen; bepleisterde plint. Rechthoekige openingen onder strek en in de geveltop, tudorboognis met kwartrond geprofileerde zijkanten, en ingeschreven luik met afgeschuinde zijkanten. Bewaarde schuiframen uit het vierde kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw met kleine roedeverdeling. Natuurstenen onderdorpels.

Interieur. Bewaarde balklagen met moer- en strijkbalken. Twee schaargebinte en met nokgebinte, nokbalk en gordingen; in achterhuis, vermoedelijk 16de-eeuws gebinte waarin hanenbalken met telmerken.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, 1986.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 13 februari 2001.