Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Hoekhuis van twee traveeën + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw; in 1977 consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect J. Janssens (Brugge). Verankerde, beschilderde en bakstenen trapgevel (5 treden + topstuk) met rechthoekige vensters op de bovenverdieping met deels afgeschuinde dagkanten en ontlastingsbogen; voor de helft blinde bovenvensters met pseudo-ramen, net zoals de andere voorzien van kleine roedeverdeling. Rondboogvormig zolderluik gemarkeerd door neuten en imposten. Deur met bovenlicht. Afgeschuinde hoek. Zijgevel met oorspronkelijk, afgeronde schoorsteen op consoles, recent verstevigd door hoge, recente schacht met afgeronde rookmond. Korfbogige garagepoort van 1926.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 414/1926, nrs. 1600 en 1656/1977.