• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, Vlaamse pannen) met bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit tweede helft 19de eeuw. Ornamentatie beperkt tot de rechthoekige, geriemde omlijstingen van de bovenvensters en het entablement afgeboord door versneden waterlijst en geritmeerd door afwisselend verdiepte panelen en uitspringende vierkante steigergatvullingen. Even omlopende kroonlijst op klossen. Voorts verzorgd houtwerk onder meer ramen met grote roedeverdeling. Vernieuwde persiennes op de begane grond.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia