erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID: 8234   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8234

Juridische gevolgen

Beschrijving

Ten zuidwesten, aan de straatkant (Beekstraat nummer 62), inrijpoort opgenomen in de stalvleugel. Ten zuidoosten, aan de straatkant, boerenburgerhuisje met ommuurd voortuintje met gietijzeren hek, dubbelhuistype met anderhalve bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien). Bakstenen straatgevel afgelijnd door vlakke lisenen en beschilderde fries met drupmotief. Uitstekend dakvenster als bekroning van het deurrisaliet. Segmentboogvormige muuropeningen in de spaarvelden. Beluikte benedenvensters met beschilderde trapezoïdale sleutel en arduinen lekdrempels. Aangepaste gecementeerde erfgevel met rechthoekige muuropeningen met I-balken met rozetjes en deur met bovenlicht met roedenverdeling. Aangepaste aanhorigheden. Tegenover het woonhuis, dwarsschuur onder zadeldak met gecementeerde zijpuntgevels met aandak.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8234 (Geraadpleegd op 20-02-2020)