Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Twee breedhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), nummer 23 als hoekhuis aan straatkromming. Oorspronkelijk huizen van één bouwlaag uit de 17de eeuw zie nummers 17, 19, maar verhoogd in 1932, nummer 21 naar ontwerp van architect M. Vermeersch (Brugge). Verankerde en beschilderde, bakstenen lijstgevels met dakvensters opgevat als tuitgevels met schouderstukken. Zijgevel nummer 23, oorspronkelijk een verankerde en beschilderde, bakstenen puntgevel, zie verbouwde linker travee van nummer 25. Begane grond, twee blinde vensters met arduinen lekdrempel.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nrs. 671 en 976/1932.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia