Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Twee breedhuizen van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde, witbeschilderde lijstgevels op zwarte plint, volgens spiegelbeeldschema, uit de 19de eeuw. 1971: consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architecten L. en P. Viérin (Brugge), openmaken van gedicht venstertje bij nummer 9. Rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters. Twee gekoppelde klimmende dakvensters.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 538/1971.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18NB Zuid, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje