Pastorie Sint-Bavoparochie met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie met ommuurd voortuintje, beschermde omgeving. Dubbelhuis met twee bouwlagen van zeven traveeën onder zadeldak met klokkenruitertje (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); oude kern met aanpassingen in de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op gecementeerde plint. Beluikte, getoogde benedenvensters. Rechthoekige bovenvensters. Arduinen lekdrempels. Segmentboogdeur in vlakke omlijsting ingeschreven in rechthoek met bekronende druiplijst. Beraapte zijgevels. Links, éénlaagse onbelangrijke aanhorigheid.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Pastorietuin

Ten zuidoosten van de pastorie sluit een grote, ommuurde pastorietuin aan. Deze siertuin met centraal gazon en omgevende bomenrand bezat tot eind 20ste eeuw een centraal pad, in de as van het pad uit de voortuin en de pastorie.