Eenheidsbebouwing van zes stadswoningen

Beschrijving

Zogenaamd "Stichting VZW Van Caloen". Eenheidsbebouwing van zes lage enkelhuisjes met Vlaamse gevel in spiegelbeelschema. Telkens twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van restauratiewerken in 1994 naar ontwerp van architect E. Vyncke (Brugge): onder meer samenbrengen van twee huizen tot één woning. Verankerde en witgeschilderde baksteenbouw boven een zwarte plint. Alle muuropeningen met afgeschuinde dagkanten. Rechthoekige vensters, korfboogvormige deur. Dakvenster in een puntgevel; rechthoekig venster in doorgaans rondboognis en uitzonderlijk in tudorboognis (nummer 59).

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1464/1994.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 32.