Gelijkaardige burgerhuizen

Beschrijving

Twee gelijkaardige panden van zelfde hoogte en respectievelijk drie en vier traveeën, uit de 19de eeuw. Rode bakstenen lijstgevels boven een deels arduinen en deels bepleisterde plint. Segmentbogige muuropeningen in bepleisterde geprofileerde omlijsting met oren en rocaillesluitsteen; arduinen lekdrempels op consoles. Respectievelijk links en rechts van deur gietijzeren voetenschraper. Bij nummer 27 boven deur balkon met ijzeren leuning. Bewaard schrijnwerk, bij nummer 26 ook rolluikkasten. Kroonlijst op modillons en met bepleisterde fries.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia