Gespiegelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Twee gelijkaardige breedhuizen in neoclassicistische stijl van circa 1900. Enkelhuizen opgesteld volgens spiegelbeeldschema; drie traveeën met souterrain en twee bouwlagen onder mansardedak (leien); dakkapel met klauwstukken en gebogen frontonbekroning. Bepleisterde lijstgevels boven een arduinen plint. Horizontaal belijnende en uitstralende imitatievoegen op de begane grond, kordons, onderling verbonden lekdrempels en kroonlijst rustend op gegroefde modillons waartussen panelen. Segmentboogvormige muuropeningen in geriemde omlijsting met cartouchevormige sluitsteen en oren. Op de verhoogde begane grond paneelwerk met schijfmotief; op de tweede bouwlaag gegroefde lekdrempelconsoles. Hoge smalle deur, deels getralied, en omlijsting zoals de vensters.

• BEERNAERT B. (e.a.), Brugse gevelgids, Brugge, 1982, p. 140.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia