Architectenwoning De Passer

Beschrijving

"DIT HUYS IS DE PASSER GHENAEMT", ontwerp en voormalig woonhuis van architect D. Hano (Brugge), van 1906. Breedhuis in eclectische stijl met enkelhuisopstand van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak. Lijstgevel van rode baksteen boven een arduinen plint. Gebruik van zandsteen voor lijstwerk, balkon en borstweringen met balusters op tweede bouwlaag, geblokte ontlastingsbogen en kroonlijst. Horizontaal belijnende zware muurbanden ter hoogte van de onder-, tussen- en bovendorpels. Rechthoekige muuropeningen met gebogen ontlastingsbogen met uitgewerkte sluitsteen. Bewaard schrijnwerk met versierde kalven.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 30 maart 1999.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, 306/1906.