• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Brugse geplantsoeneerde stadsomwalling

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien en Vlaamse pannen), van 1911 naar ontwerp van architect R. Van Belle (Brugge); twee dakkapellen onder klein driehoekig fronton. Gecementeerde lijstgevel met aparte opstand. Lage begane grond met imitatievoegen afgelijnd door een puilijst. Tweede bouwlaag, enkel middenin gemarkeerd door de brede driezijdige houten erker met wafelmotief op de borstwering; leien bedaking in overstek en aansluitend centraal hek voor het deurvenster van de derde bouwlaag. Drieledige travee-indeling opnieuw doorgevoerd op de andere bovenverdieping; vierde bouwlaag gevat tussen de licht, haast gevelbrede borstwering en de dito kroonlijst. Voorts rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, typische roedeverdeling in de bovenlichten van de T-ramen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, 175/1910, 378/1911.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia