Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met witgekalkte, verankerde bakstenen hoevegebouwen op gecementeerde plint, onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een vierkante gekasseide binnenkoer. Poort aan de straatkant, opgenomen in de dienstgebouwen. Ten noordoosten, boerenhuis met anderhalve bouwlaag van acht traveeën onder zadeldak, 1761 gedateerd door middel van muurankers op de erfgevel. Erfgevel: rechthoekige vensters met houten lateien en arduinen lekdrempels uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige mezzaninovensters, enkele deels ingewerkt in de baksteenfries. Fraai segmentboogdeurtje met bakstenen omlijsting (Rijnvorm) met druiplijstje, daarboven segmentboognisje (derde kwart van de 18de eeuw). Haakse recente schuur; deels verbouwde stalvleugel voorzien van rechthoekige muuropeningen onder houten lateien.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

De gevels aan straatkant kregen een nieuw bakstenen parement. De erfgevel van het boerenhuis echter is bewaard in authentieke staat.

• Informatie verkregen van Gerrit Liessens (maart 2021).