Stadswoningen

Beschrijving

Twee gelijkaardige diephuizen van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). In 1967 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect H. Van Belle (Brugge): de huizen werden met uitzondering van de 18de-eeuwse gevels gesloopt. Verankerde bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk); licht getoogde bovenvensters in een omlijsting met oren en oorspronkelijke ook met geprofileerde waterlijst, gelijkaardige behandeling van het zoldervenster bij nummer 23.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 62/1967.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 361 (hier onder nrs. 25-27).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia