Pakhuis horend bij brouwerij De Hoefijzer

Beschrijving

Voormalig pakhuis horend bij de brouwerij "De Hoefijzer" aan de Hoefijzerlaan (nummer 7). Onregelmatige travee-indeling en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 18de-19de eeuw. In 1997 verbouwd tot hotel. Verankerde bakstenen lijstgevel.

Interieur. Kelder onder het hoofdgebouw overkluisd door middel van twee en een halve graatgewelven op gordelbogen, in de middelste kruin in medaillon gedateerd "1723" met sierlijke letters. Aanpalende kelder van bijgebouw voorzien van moer- en kinderbalken. Begane grond hoofdgebouw: zoldering bestaande uit troggewelfjes, in langse richting in het midden ondersteund door ligger op vier gietijzeren zuiltjes. Op de bovenverdieping is de houten vloerconstructie opgebouwd uit hergebruikt materiaal. De dakconstructie bestaat uit drie spanten met telmerken.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 18 januari 1993.
  • Dienst Openbare Werken, Bouwvergunningen, nr. 2771/1997.