Gemeentehuis van Aaigem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeentehuis van Aaigem

Beschrijving

Enkelhuis met twee bouwlagen van drie ongelijke traveeën onder schilddak (nok parallel aan de straat, pannen). Typische baksteenbouw uit het vierde kwart van de 19de eeuw, verlevendigd met gekorniste cordons van natuursteen. Middenrisaliet uitlopend op tuitgeveltje tussen twee overhoekse, gekanteelde schouderstukken. Segmentboogvormige muuropeningen, met deels geprofileerd boogtracé op consooltjes; bovenvensters met doorlopende onderdorpels. Beraapte zijgevels. Tegen de achtergevel is de gemeenteschool aangebouwd (nok loodrecht op de straat).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle