• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis van drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; oudere kern zie muurankers op twee bouwlagen, sporen van ontlastingsbogen op de begane grond, afgeschuinde dagkanten van de vensters op de tweede bouwlaag. In huidige vorm, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand, opgetrokken in 1869 in plaats van een trapgevel. Aangepaste rechthoekige muuropeningen. Halfblinde zoldervensters zie dakhelling. Dito zijgevel. Achtergevel: verankerde bakstenen puntgevel met vlechtingen. Rechthoekige zolderopening met natuurstenen latei.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 52/1869.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 17.