17de-eeuws burgerhuis

• is aangeduid als beschermd monument 17de-eeuws burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd "ANNO / 1636" zie twee verweerde gevelstenen, op bouwaanvraag van niet uitgevoerde restauratie van 1906 duidelijk leesbaar. Sinds 1998 in restauratie onder meer naar ontwerp van architect M. Dehulster (Brugge): vrijleggen moer- en kinderbalken en consoliderend restaureren van de voorgevel. Verankerde en beschilderde bakstenen trapgevel met dubbelhuisopstand (7 treden + topstuk). Geprofileerde, barokke deuromlijsting van natuursteen met oren, sluitsteen en kroonlijst; gewijzigd rechthoekig bovenlicht met kleine roedeverdeling. Aangepaste vensters. Spoor van korfboog boven linker venster. Licht getoogde bovenvensters, elk onder dubbele, verdiepte spitsboognisjes. Zolderopening in een rondboognis met driepastracering. Vensters en nissen met afgeschuinde zijkanten. IJzeren hijshaak. Verbouwde achtergevel.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummers 550 en 2013/1988, nummer 4015/1999.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 31 augustus 1998.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 144/1906.