17de-eeuws burgerhuis

• is aangeduid als beschermd monument 17de-eeuws burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw zie bewaarde balklagen. Verankerde baksteenbouw op natuurstenen plint. Lijstgevel met centrale, getrapte top (7 treden + topstuk). Bovenverdieping in overstek op drie segmentbogen met rechthoekige sluitstenen; rechthoekige bovenvensters met strek gevat in geblokte rondboognissen met afgeschuinde dagkanten; fragment van natuurstenen gevelsteen op de penant. Rechthoekige zoldervenster in omlijsting van rode baksteen uit de 18de eeuw. Verbouwde begane grond. Deels vernieuwde, haast blinde zijtuitgevel van verankerde en beschilderde baksteen; zoldervenstertje in een geprofileerde rondboognis. Haakse aanbouw onder zadeldak met mogelijk 17de-eeuwse kern.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 18.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia