• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis uit de tweede helft van de 19de eeuw van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak. Neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel, getypeerd door imitatievoegen, licht getoogde bovenvensters, kordonvormende lekdrempels, paneelwerk, kordon met spiegels boven tweede bouwlaag, getrapte lijst en geprofileerde houten kroonlijst op modillons. Centraal balkonvenster met empiregetinte, gietijzeren leuning; dito vensterleuningen op lagere derde bouwlaag 19de-eeuws houtwerk op bovenverdieping onder meer T-ramen op tweede bouwlaag.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia