Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis met vermenging van elementen ontleend aan de historiserende en cottagestijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen en leien). Bakstenen lijstgevel op breukstenen plint. Bredere rechter venstertravee geaccentueerd door balkon en dakvenster met puntgevel. Historiserende elementen onder meer geblokte ontlastingsbogen met open voeg en op rondboogfries ter hoogte van het uitkragend dakvenster. Muuropeningen afgewerkt door middel van gele geprofileerde baksteen op de begane grond en gesinterde steen op de bovenverdieping. Deels bewaard houtwerk onder meer voordeur en rechts venster met drieledige indelingen. De uitgewerkte balkonkorbelen, -leuning en windveer verlenen het geheel een ietwat cottageachtige allure.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia