Eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen in spiegelbeeldschema van 1908-1909, zie gevelsteen met opschrift "ANNO 1909"; twee traveeën en souterrain + twee bouwlagen onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen). Lijstgevel van gele baksteen verlevendigd door de afwisseling van de smalle deur- en bredere venstertravee; laatst genoemde wordt op de tweede bouwlaag gemarkeerd door een gewitte, respectievelijk trapezoïdale en rechthoekige erker die aansluit bij de kroonlijst op grote houten korbelen. Korfboogdeuren met sluitsteen en ovaal of rechthoekig bovenlicht. Drielichtvenster op de verhoogde begane grond is bij nummer 2 opgevat als bow window. Bewaard houtwerk, onder meer ramen met kleine roedeverdeling.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 116/1908.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia