erfgoedobject

Kloostergebouw

bouwkundig element
ID
8256
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8256
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Sober kloostergebouw met drie bouwlagen van dertien traveeën onder mansardedak, 1863 gedateerd op de bovendorpel van de deur. Beraapte lijstgevel op arduinen plint; rechthoekige vensters in vlakke geschilderde lijst met arduinen onderdorpels. Deur in neoclassicistische omlijsting van arduin, bekronende druiplijst. Recentere bijgebouwen. Belangrijke blikvanger als volume, gebouwd op een helling in de nabijheid van de dorpskom.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Kloostergebouw [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8256 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.