Bovenslagmolen met ijzeren scheprad, gelegen op de Molenbeek, in een boomrijke omgeving. Verankerd bakstenen gebouw op gecementeerde plint, afgedekt met zadeldak (nok parallel aan de straat), deels gedateerd: . . 74, door middel van muurankers op de voorgevel (vermoedelijk 1774); verhoogd en uitgebreid met een nieuw molenaarshuis in de tweede helft van de 19de eeuw. Van de technische installatie rest slechts één paar maalstenen op de verdieping en de overbrenging van het waterwiel naar deze. Sporen van transmissie-assen wijzen op vroegere aanwezigheid van een additieve mechanische vorm van drijfkracht.
Huidige molen met twee bouwlagen en drie traveeën. Rechthoekige vensters met lekdrempels van arduin; benedenvensters met houten lateien en bewaarde omlijsting van baksteen met oren (Rijnvorm); bovenvensters onder arduinen lateien. Rechthoekige deur in een vlakke omlijsting van arduin.
Daarnaast molenaarshuis van het dubbelhuistype met twee en een halve bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak. Eenvoudige lijstgevel met centraal deurrisaliet, voorzien van licht segmentboogvormige vensters met arduinen lekdrempels . Benedenvensters met hardstenen lateien en rolluikkasten. Deur in neoclassicistische omlijsting met bekronende druiplijst. Kroonlijst op modillons. Achtergevel met zelfde ordonnantie als voorgevel; benedenvensters met diefijzers. Eenlaagse, twee traveeën brede aanbouw onder zadeldak op daklijstbalkjes.
Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent. Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)