Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Middelgrote gesloten hoeve met gekasseide binnenkoer. Aan de straatkant, overluifelde poort, in het verlengde van de beraapte stalvleugel. Ten noordwesten, éénlaags, zes traveeën breed boerenhuis van het dubbelhuistype onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), 1798 gedateerd door middel van muurankers in de erfgevel. Baksteenbouw op gecementeerde plint. Erfgevel met segmentboogvensters en -deur in omlijsting van gesinterde steentjes met oren en geprofileerd druiplijstje (Rijnvorm). Haakse bakstenen stalvleugel van anderhalve bouwlaag onder zadeldak; muuropeningen onder houten lateien. Verwaarloosde houten dwarsschuur op bakstenen voeting en onder zadeldak (pannen); houten bebording ter vervanging van vroegere leembouw (?), aangebracht tussen de resterende stijlen met ankerbalken.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle