Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie stadswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk drie lage rijhuizen, onder zadeldak (nok parallel aan de straat; Vlaamse pannen), mogelijk uit de 16de eeuw. Laatste twee (huidig nummer 9) gebouwd volgens spiegelbeeldschema en nu samengevoegd tot één woning met gedichte linker deur. "Kunstige Herstelling" van 1997. Verankerde en beschilderde, bakstenen lijstgevels. Klimmend dakvenster met twee openingen boven de deurtravee (nummer 9). Rechthoekige vensters en korfboogvormige deurtjes met afgeschuinde dagkanten. Houtwerk met kleine roedeverdelingen. De hoge schoorsteenschachten met rookmonden lokaliseren de haarden.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 28 november 1995.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 142.