Kousenfabriek Bonneterie van Bever

Beschrijving

Kousenfabriek van 1929, zogenaamd "Bonneterie Van Bever". Bakstenen gebouw onder steile raikemdaken op metalen enkelgekruiste samengestelde vakwerkliggers. Gevels versierd door middel van bakstenen, art-deco-aandoende friezen welke de vorm van het raikemdak en één rond venster per travee accentueren; een horizontale band van blauwe geglazuurde bakstenen verbreekt echter het verticalisme. Het woonhuis, oorspronkelijk in een aansluitende stijl, werd in 1947 grondig verbouwd.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

Het fabrieksgebouw werd omstreeks 1992-1993 verbouwd tot woningen. Hierbij bleef het volume behouden, maar wijzigden de muuropeningen. Inwendig werden de metalen vakwerkliggers vervangen door gemetste muren en betonnen balken.

• Informatie verkregen van Veerle Van Den Brulle (8 februari 2018).