erfgoedobject

Bel-etagewoning in eclectische stijl

bouwkundig element
ID
82675
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/82675

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eclectische bel-etageburgerwoning van twee traveeën en souterrain + twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), bovenaan op cartouche gedateerd "1906". Gevel tot aan de puilijst bekleed met een deels geblokt natuurstenen parement en gecementeerde bovenverdieping. Smalle deurtravee links afgeboord door geprofileerde houten kroonlijst op versierde modillons met tussenin telkens rondboogvenstertje. Bredere venstertravee rechts uitlopend op een tuitgevel. Rechthoekigevensters, op de bovenverdieping gevat tussen smalle pilasters die het geprofileerde hoofdgestel opvangen. Soortgelijke omlijsting voor het rondboogvenster in de top met palmetmotief in het boogveld. Buikige gietijzeren balkonleuningen op de verhoogde begane grond en tweede bouwlaag. Deur onder een bovenlicht met een van schijfmotief voorziene tussendorpel.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 66/1906.

Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Noord, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Bel-etagewoning in eclectische stijl [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/82675 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.