Bel-etagewoning in eclectische stijl

Beschrijving

Eclectische bel-etageburgerwoning van twee traveeën en souterrain + twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), bovenaan op cartouche gedateerd "1906". Gevel tot aan de puilijst bekleed met een deels geblokt natuurstenen parement en gecementeerde bovenverdieping. Smalle deurtravee links afgeboord door geprofileerde houten kroonlijst op versierde modillons met tussenin telkens rondboogvenstertje. Bredere venstertravee rechts uitlopend op een tuitgevel. Rechthoekigevensters, op de bovenverdieping gevat tussen smalle pilasters die het geprofileerde hoofdgestel opvangen. Soortgelijke omlijsting voor het rondboogvenster in de top met palmetmotief in het boogveld. Buikige gietijzeren balkonleuningen op de verhoogde begane grond en tweede bouwlaag. Deur onder een bovenlicht met een van schijfmotief voorziene tussendorpel.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 66/1906.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia